Wednesday, 29 April 2015

Cenderamata Terindah .

Assalamualaikum . w.b.t


              Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Aku bersyukur padaMu Ya Allah kerana masih diberikan nafas untuk aku menulis kembali dalam blog ini . Terima Kasih Ya Allah. Bicaraku pada kali ini adalah tentang erti kehidupan yang aku pelajari setelah aku menamatkan zaman persekolahan aku . Ya, banyak yang aku belajar. Aku belajar bersyukur, belajar berdikari, belajar untuk mengenal diri aku sendiri yang aku rasakan telah lama hilang . Aku belajar bahawa waktu itu tak akan berhenti dan akan terus berjalan . Masa itu emas . benar . Aku lebih banyak belajar cara untuk menghargai masa yang ada, masa yang terluang untuk sesuatu yang berguna. Aku ingin kongsikan sesuatu .


  Aku mengaku yang aku selalu kembali pada masa lalu . masa dimana aku masih belum mengenal tentang erti kehidupan yang sebenar-benarnya, waktu itu aku leka dengan dunia yang aku rasakan adalah tempat untuk aku bersuka ria sahaja, itu dulu . sekarang, aku sudah lebih mengetahui tentang tujuanku sebenarnya. Mengejar pahala meraih syurgaNya . Memang kalau dilihat aku seperti biasa-biasa sahaja tapi aku tak mahu berubah atas dasar arus zaman, atas dasar manusia , tapi yang aku pasti suatu hari nanti aku akan pastikan perubahanku yang sebenar adalah semata-mata kerana Allah S.W.T Taala . Aku tak mahu lagi hidup dengan masa lalu yang aku rasakan sudah cukup membuat aku keliru, membuat aku tak tentu , cukuplah .


    Tapi aku manusia biasa, tetap punya kekurangan merata yang aku cuba carikan kekurangan tersebut untuk aku perbaiki diri aku sendiri . mungkin aku perlukan masa untuk berubah. tak semestinya perubahan aku itu perlukan perubahan yang drastik . Bagi aku , perubahan secara sedikit-sedikit lama-lama nanti akan menjadi banyak jugak . tak kisahlah dosa kita banyak manapun pada masa lalu tapi kalau kita ada niat untuk kembali ke jalan kebenaran InshaAllah pasti akan diampunkan kelak .

    cenderamata terindah ini aku tujukan khas buat semua umat di dunia , kalianlah cenderamata terindah yang telah Allah titipkan padaku sepanjang hidupku ini. tak termampu untuk aku membalas segala kebaikan yang terlah kalian berikan padaku. cukuplah aku sentiasa mendoakan kesejahteraan kalian di dunia dan di akhirat nanti . InsyaAllah . dan semoga kalian akan terus menjadi cenderamata terindah buatku tak kira dimana , pada bila-bila masa dan mungkin untuk selamanya .

special credit aku berikan kepada :
                                                 Zulkifle dan Puan Hafizah sekeluarga
                                                 Guru2 dan rakan2 Tabika Kemas Kg Pondoi
                                                 Guru2 dan rakan2 SK Tebong
                                                 Guru2 dan rakan2 SMK Bukit Jalor
                                                 Guru2 dan rakan2 SMT Teknik Tuanku Jaafar
                                                 Teman sekerjaku di 7 Eleven Rantau
                                                 dan semua yang mengenaliku .

Terima Kasih Allah, Terima kasih semua! Alhamdulillah, Syukran!

No comments:

Post a Comment