Friday, 15 November 2013

I'm Ready

Assalamualaikumm ,

       Akhirnya , sesi persekolahan bagi tahun 2013 dah berakhir . Ya Allah , rasa sekejap je aku jadi budak form 4 . Rindunya dekat diorang . 6 minggu cuti ni tak taulah jumpa diorang ke takk . Diorang semua dduk jauh-jauh. mcm mana nak jumpa . hmm , tahun dpean nak SPM ? Are uolls ready ? I'm not ready yet , haha . This post nak cerita pasal apa yang terjadi kat sekolah masa last day haritu .


     First , semua pelajar packing barang-barang diorangg sebab semua dah tak sabar nak balik . lagipunn kitorang kena kosongkan loker sebelum pukul 12 sebab nani ada  org nak check . hmm , malam tu semua ajet-ajet sedih je padahal happy tu sebab nak balik cuti . haha . malam tu , kitorang takde prep , so enjoyy lah jawabnya . yalah malam last kat sekolah , apa lagi , parti smpai pagi lah jawabnyaa kan ? haha , aku dengan athirah habis solat je apa lai , siap-siap perhi kiosk nak menghabiskan duit . dengan baju dormnya aku pergi kiosk . dahh tekak teringin nak susu jagung , apa lagi borong ahh . tapi aku ada rasa menyesal sikit sebab kiosk tu dah lama jual air susu jagung , tapi aku baru nak beli sebab baru rasa kenikmatannya . tiraw pulak dengan air blue coaral je which is air yang aku tk minat , :) malam tu lepak dekat taman sekolah . tup..tupp perut lapar pulak sbb tadi tk turun DM . pergi dekat santa pulakk , nak beli maggie goreng , tapi takde . so , kuey tiaw punn jadilahh . habis mkn , balik dorm . then , mula kemas barangg .


     Habis je kemas barang , duduk borak dgn diorang sbb dah last day kan ? kak emy dtg dorm kitorang lepak sampai pukul 3 pagi katanya . kak emy kata nk habiskan masa dgn kitorang sbb nanti dah tk jumpa dahh , baikkknya kak emy . missyouu :* Kak emy ada bagi buku kat my dormmates , sbb dah tk guna . kak emy anak bongsu katanya . hmm , aku pun amiklah buku perdagangan sbb kak emy sama dgn aku , kelas perdagangan 2 . adalah jugak buah tangan dari kak emy . haha .


    Pagi esoknya , kitorang siap-siap nak pergi sekolah . mula-mula baca yasin dulu , then , kelas-kelas yang cikgu syafiqah and ummul ajar ada sedikit jamuan dekat kantin . alahaii , cikgu sejarah praktikal aku dah takde tahun depann , rindunya kat cikgu syafiqah sebab akhirnya aku dapat A untuk sejarah walaupun A- . Terima kasih cikgu sebab dah ajar saya sejarah selama 6 bulan ni . sayanggg cikgu .

   ehh , lupa nak ckp , sebelum pergi kantin , aku jumpa dgn farah dulu . nak bagi something dekat dia untuk orang , harap dia dpt jumpa dgn orang tu . Alhamdulilla , farah jumpa jugak atas bantuan akan-rakannya . Alhamdulillah jugakk apa yang aku nak buat selamat ni aku da buat . Akhirnya , aku luahkan jugak semuanya . terpulanglah dekat dia nak terima atau tak . I'm ready to hear your answer .

   Lepastu , semua boleh masuk asrama nak kemas barang . dalam pukul 12 tuu . ayah pun sampai then kemas barang yg banyak sangat tuhh sampai tetringgal baju batch aku kt dorm . nasib baik jihan bawak balik baju tuu . semoga baju tu aman dalam jagaan jihan .  lepas dah habis kemas barang pergilan dorm 4 ucap selamat tinggal , semoga jumpa lagi lepas ni . haha :) meleleh air mata aku sbb diorang dah bnyk tolong aku tahun ni . then , sebelum balik dorm one tk dilupakan . nangis aku ucap selamat tinggal kat diorang jugakk . i'm gonna miss you dorm one . we are all one . #onetastic forever .

   balik je , hmm , dalam kereta tidur dari sekolah smpai rumahh . dekat rumah online sekejap then tertidur dari pukul 4 sampai 9 . nampak sangat aku keletihan dan kecapekann . lama jugakk aku tidur . malam tu online balik nak tengok ada apa-apa tak yg dia balas , but non of it. Nvm , aku akan sabar selagi termampu . thanks to all my friends sebab dahh support aku selama ni . thanks jugak sbb ada time aku gembira and time aku sedihh . korang je yang faham aku kann ? haha . terima kasih sebab korang dah sabar dgn perangai aku yang gila-gila ni , suka memekak tak kira kat dorm ke , kat kelas ke , kat mana-mana jelahh . suka bergossip , suka makan , thanks untuk semuanyaa . aku sayang koranngg . Dorm one , aspuri , 4 perdagangan 2 , STTJ :) I'll miss you badly .

    p/s : for him , thanks for everything . i hope that you will never mad at me because what i do is I want you to know what i feel about you . thanks coz being a good friend to me , sorry for everything coz i always lie to you , being another person ( awam 1 ) , try to trick you by message you using my friend's number , pretend as a girl from civil one and all kind of things that is hurting you . I'll always consider you as my friend :)

No comments:

Post a Comment