Sunday, 13 October 2013

Alhamdulillah :)

Assalamualaikum ,

     Hai , holla , and hey :) lama tak update kan ? i'm so sorry . bnyk gile kerja nak kena buat . Lagipun tkde masa nak update . Sekarang tengah cuti ni , Alhamdullilah ada masa nak update blog yang dah terbengkalai ni .ha . haha . Alhamdulillah , sekarang dah masuk 9 bulan aku sekolah . and Alhamdulillah aku still boleh duduk kat asrama sampai sekarang . :) Hmm , happy .


        Disebabkan dah lama tak update , bnyak benda sebenarnya yang aku nk cerita . First time sukan sekolah . Alhamdullilah , aku dpat emas 100m . mula-mula mcm tk yakin sbb ada salah sorang tu die mmg kuat lari . tapi akhirnya aku yang menang , Alhamdulillah . And dekat sukan tu aku rumah sukan hijau . Alhamdulillah rumah sukan aku menang tahun ni . And aku cuma menyumbang 1 emas 2 perak je . Lagi 2 perak tu acara 4x100m dan 4x400m . Patutnya aku ada peluang untuk tmbh pingat gangsa untuk acara 200m tapi aku terjatuh depan garisan penamat . and aku xdpt sumbang pingat . hmm , tk pe lahh . 1 emas 2 perak tu pun dah berbaloi bagi aku .

       Itu pasal sukan . nak cerita mid year exam pulak . haishh , ni lagi satu . aku tk dpt concentrate time exam tu sbb patutnya aku ada pertandingan f1 time tu  tapi ditangguhkan . yang aku tau pertandingan tu ditangguhkan pun lepas habis exam . mcm !@#$%^&*() kan ? erghh , tk pe . and result yang aku dpt pun agak tidak memuaskan . haishh , kalau tk silap dpt 2a 5b 3c . dpt no 4 dlm kelas . api yang peliknya aku dapt no 27 dlm tingkatan . haishh , mcm tk caye je . Tk pelah Alhamdulillah dpt jugak top 30 dlm tingkatan .

       My Birthday :) haha , birthday yang paling best untuk aku . Diorang mmg jahat , kenakan aku . Haha , Perjalanan cerita dia mcm ni . At first , aku mmg ade problem hari khamis haritu . Then , time maghrib hari jumaat , Najwa dtg dekat aku dlm surau . dia kata aku ade buat hal dgn salah sorang aspuri form 4 . aku pun defend diri aku . aku ckp yg aku tkde kena mengena dengan hal dia . aku dah tension tambah lagi dgn kawan-kawan yang lain asyik ckp pasal aku gaduh tu je , time prep aku pnggil semua org yang tau pasal gaduh tu . diorang semua mcm menambahkan sakit hati aku lagi adalah . ckp yang aku gaduh tu aspura ramai dah yang tau . and ak mcm pftt !@#$%^&*() dah time tu . then , aku ceritalah dekat kawan-kawan dorm aku , tpi diorang boleh buat derk je ? aku lagilah , apa yg aku boleh buat hanya nangis . diorang dah mcm serba salah or ape lah , aku terus lari pergi dorm . habis prep tu pulak , dorm aku penuh dgn dorm 7 . diorang main game ape ntah . ha , game silent killer . diorang ajak aku main tapi aku buat mcm tk tahu je , ckp tknk . then dlm pukul 11:45 mcm tu , budak yang digosippkan ade buat hal dgn aku tu dtg srgah aku . dahlah aku tengah tidur time tu . time dia dtg pulak ade mcj masuk . kawan aku wish happy birthday . die marah aku , aku buat dek je sbb aku tau aku tk salah , aku layanlah fon aku je time tu . dia marah aku balik , die kata aku takut tngok muka dia , asyik main fon je . aku tengking dia pulak . iyelah takkan nak mengalah kan ? haha . gaduh punya gaduh tiba-iba diorang nyanyi lagu happy birhday . wehh , aku kena PRANK . omakkkau . aku nangis time tuh . ramai gia yang dtg dorm wish happy birthday kat aku . sayang aku kat diorang . hampir semua dorm dtg . and then dpt kad daripada diorang ikut dorm . simpan lagi kad tu . cantik . thanks lah sbb sambut birthday aku . terharu sngt . kak mawaddah pun turun , wish birthday kat aku . haha . that's the happiest moment in the hostel .haha .


      lastly , pasal pertandingan f1 in school . Alhamdulillah , team aku dpt no 3 keseluruhan and lagi satu team menang knock out champion  . ni ada gambar aku sepanjang pertandingan berlangsung .


















haha , bnyk lah gambar yang aku masukkan . that;s all for now , nanti aku update benda yang lain pulak . bye :) i love you all. Assalamualaikum .