Thursday, 30 May 2013

F1 IN SCHOOL COMPETITION

Assalamualaikum :)


                                 
       Nampak tk logo kat atas tu ? Ni lah logo pertandingan F1 in school . Pertandingan ni dijalankan di Malaysia sejak tahun 2006 . Sebelum ni dijalankan di luar negara je~ Tapi , sekarang , Malaysia dah jadi sebahagian negara yang menguasai pertandingan ni . Wakil malaysia juga ada yang pernah menang beberapa kategori masa peringkat antarabangsa .
   
        Tahun ni , tahun kedua STTJ wakilkan pelajar dlm pertandingan ni . Tahun lepas , dapat lepas sampai peringkat kebangsaan . Tapi kalah , atas beberapa sebab . And , aku harap tahun ni kitorang akan sampai sejauh tu jugakk . berharap sangat . :) Tahun lepas , diorang gunakan nama kumpulan ' STTJ F1' dan tahun ni pon group aku menggunakan nama kumpulan yang sama . Tapi , tahun lepas hanya satu team je yang masuk dari STTJ , tapi tahun ni cikgu hantar 2 team . 'STTJ F1' & 'TJTI F1' .



                Ni group TJTI F1 . Group ni ade 2 lelaki , 2 perempuan . Gempakk jugakk group ni . Yelah , sorang reti design , sorang pandai spelling , sorang pandai reka grafikk , sorang lagi pandai bab-2 manufacturing . Group ni terdiri daripada :-

            Muhammad Aqmal Bin Hamzah - Manufacturing Engineer ( Leader)
            Firdaus Hakimi Bin Mahadzir - Design Engineer
            Nur Hidayah Bt Zulkifli - Graphic Designer
            Shahira Mahirah Bt Mustafhakamal - Resource Manager


       Group STTJ F1 pon sama je :) 2 lelaki , 2 perempuan . Kami ponn gempakk . Semua bertanggungjawab tapi kadang-2 kitorang ni lalai + leka jugakk . Gelak tk pernah lepas dari kitorang .Tapi , kerja kitorang ttp berjalan . Hasilnya , 1 design dah siap ! Portfolio pon dah sampai page yang ke-5 . Tapi kami masih mencari sponsor yang sudi taja kitorang . Harap-2 adelah . InsyaAllah ^^ . Group STTJ F1 terdiri daripada :-



                   Najwa Syahirah Bt Nasarudin - Resource Manager ( Leader )


                                       

                                   Intan Zulaiha Bt Zulkifle - Graphic Designer


                                       

                           Muhamad Amirul Imran Bin Rosli - Design Engineer

                                                               &

                          Muhd Hafiz Bt Noor Azreen - Manufacturing Engineer

               Kami dibimbing oleh :-




                              Encik Nurul Mukhlis Bin Kostor

      Antara aktiviti kitorang sepanjang kat sekolah :-

   
Slide video ini dibuat khas untuk mencari sponsor xD


                                                                             


                      Ini antara beberapa pilihan dalam memberi tajaan . Ada 3 package kesemuanya . :)


                Kau tengok gambar atas ni ^ .. Kami sedang bertikam - lidah sebenarnya ! = =' *haha* ^^
     
       Inilah antara yang perjalanan F1 in school yang dapat aku ceritakan . Harap-2 impian kami tercapai . InsyaAllah . Doakanlah kejayaan kami . Pertandingan akan dijalankan pada 3-4 Julai bertempat di Pusat Koko Rembau . Pray for us ya :) Bye , Assalamualaikum :)

p/s : Thanks lah kat Najwa sbagai leader yang tlh menjalankan tanggungjawab dia dgn baik sekali . Tahan dgn perangai kitorang teutama aku yang paling nakal ni . Hehe , kay , aku mengaku aku nakal ! ^^ BTW , wawa mmg kawan yang baik . Actually semua kawan aku baik but Wawa selalu spend time dgn aku :) Sayang kau Wawa ~

3 comments:

  1. untunglah..aku ni dpt pegi roket je..nak pegi F1 tak dpt sbb ckgu fizik kat skola tu sorang je..mane larat die nak urus roket,F1 and robot sekaligus..

    ReplyDelete
  2. hebatnya kt sekolah tu. siap ada pertandingan cenggini

    ReplyDelete
  3. hehe :) baru tahun kedua masuk pertandingan ni .

    ReplyDelete