Thursday, 30 May 2013

F1 IN SCHOOL COMPETITION

Assalamualaikum :)


                                 
       Nampak tk logo kat atas tu ? Ni lah logo pertandingan F1 in school . Pertandingan ni dijalankan di Malaysia sejak tahun 2006 . Sebelum ni dijalankan di luar negara je~ Tapi , sekarang , Malaysia dah jadi sebahagian negara yang menguasai pertandingan ni . Wakil malaysia juga ada yang pernah menang beberapa kategori masa peringkat antarabangsa .
   
        Tahun ni , tahun kedua STTJ wakilkan pelajar dlm pertandingan ni . Tahun lepas , dapat lepas sampai peringkat kebangsaan . Tapi kalah , atas beberapa sebab . And , aku harap tahun ni kitorang akan sampai sejauh tu jugakk . berharap sangat . :) Tahun lepas , diorang gunakan nama kumpulan ' STTJ F1' dan tahun ni pon group aku menggunakan nama kumpulan yang sama . Tapi , tahun lepas hanya satu team je yang masuk dari STTJ , tapi tahun ni cikgu hantar 2 team . 'STTJ F1' & 'TJTI F1' .



                Ni group TJTI F1 . Group ni ade 2 lelaki , 2 perempuan . Gempakk jugakk group ni . Yelah , sorang reti design , sorang pandai spelling , sorang pandai reka grafikk , sorang lagi pandai bab-2 manufacturing . Group ni terdiri daripada :-

            Muhammad Aqmal Bin Hamzah - Manufacturing Engineer ( Leader)
            Firdaus Hakimi Bin Mahadzir - Design Engineer
            Nur Hidayah Bt Zulkifli - Graphic Designer
            Shahira Mahirah Bt Mustafhakamal - Resource Manager


       Group STTJ F1 pon sama je :) 2 lelaki , 2 perempuan . Kami ponn gempakk . Semua bertanggungjawab tapi kadang-2 kitorang ni lalai + leka jugakk . Gelak tk pernah lepas dari kitorang .Tapi , kerja kitorang ttp berjalan . Hasilnya , 1 design dah siap ! Portfolio pon dah sampai page yang ke-5 . Tapi kami masih mencari sponsor yang sudi taja kitorang . Harap-2 adelah . InsyaAllah ^^ . Group STTJ F1 terdiri daripada :-



                   Najwa Syahirah Bt Nasarudin - Resource Manager ( Leader )


                                       

                                   Intan Zulaiha Bt Zulkifle - Graphic Designer


                                       

                           Muhamad Amirul Imran Bin Rosli - Design Engineer

                                                               &

                          Muhd Hafiz Bt Noor Azreen - Manufacturing Engineer

               Kami dibimbing oleh :-




                              Encik Nurul Mukhlis Bin Kostor

      Antara aktiviti kitorang sepanjang kat sekolah :-

   
Slide video ini dibuat khas untuk mencari sponsor xD


                                                                             


                      Ini antara beberapa pilihan dalam memberi tajaan . Ada 3 package kesemuanya . :)


                Kau tengok gambar atas ni ^ .. Kami sedang bertikam - lidah sebenarnya ! = =' *haha* ^^
     
       Inilah antara yang perjalanan F1 in school yang dapat aku ceritakan . Harap-2 impian kami tercapai . InsyaAllah . Doakanlah kejayaan kami . Pertandingan akan dijalankan pada 3-4 Julai bertempat di Pusat Koko Rembau . Pray for us ya :) Bye , Assalamualaikum :)

p/s : Thanks lah kat Najwa sbagai leader yang tlh menjalankan tanggungjawab dia dgn baik sekali . Tahan dgn perangai kitorang teutama aku yang paling nakal ni . Hehe , kay , aku mengaku aku nakal ! ^^ BTW , wawa mmg kawan yang baik . Actually semua kawan aku baik but Wawa selalu spend time dgn aku :) Sayang kau Wawa ~

Saturday, 25 May 2013

Semakin Ceria , Semakin Bertenaga :)

Assalamualaikum ,


 Agak lama tak updata post kat blog ni kan ? Maaf lah , saya sekarang kat asrama , macam mana nak update blog kan ? hehe . Alhamdulillah , kehidupan kat asrama semakin baik . dah masuk 4 bulan aku duduk kat asrama tu . banyak benda yang dah jadi . semua tu buat aku lebih bersemangat + ceria + bertenaga nak harungi hidup kat asrama tu dlm masa 2 tahun ni .


    9-20 / 5 aku ada exam . Mid-year exam . Alhamdulillah , dapat jawab tapi markah entahlah .. agak menurun sikit . InsyaAllah masa akhir tahun nnti aku perform . susahlah nak perform sekarang . dgn F1 yang aku masuk lagi . membataskan aku punya masa nak belajar actually . tapi sebenarnya semua tu hanya cabaran untuk kita kan ? aku je yang ngade-ngade tak nak belajar . org lain boleh je belajar .


    Dalam masa 4 bulan kat asrama ni , ramai jugak kawan yang aku ada . rasanya , kalau nak aku listkan pon , beratus-ratus . tapi yang rapat dgn aku just dorm 1 , kwan sekelas dgn geng-geng F1 aku . Tapi yang paling rapat dgn dorm aku lah . mana taknya , setiap hari ngadap muka dieorang je . haha . dorm aku paling happening , paling bising dan paling ramai . Alhamdulillah , setakat ni diaorang suma baik dgn aku . cuma kalau ada problem sikit tu , biaselah kan ? haha . XD .

   
     Tangan macam malas je nak menaip , maaflah . tengah nak topupkan kepenatan ni dgn cara tidur dkt rumah . online pon mcm malas je sebenarnya , tapi gagahkan diri jugak nak online . Tunggu lah new entry aku . pasal pertandingan F1 yang aku join tu . tapi xsure lagi bila aku nak post sbb tngh tunggu gambar daripada umi aku . hehe . That's all for now , tq :) Assalamualaikum