Saturday, 26 January 2013

** pinku day **

Assalamualaikum .. :D


        Kehidupan sebagai pelajar asrama dah bermula . Ramai yang kata tk best . Rasa nak hempukk je pakai batang kayu . Sebenarnya best duduk asrama ni . Banyak benefit yang kau dpt . Contohnya kau dapat uruskan masa dengan bijak , solat kau InsyaAllah tk akan tertinggal kecuali kau yang malas nak pergi surau . Masa lapang kau diisi dgn aktiviti yang menarik . Banyak lah benefit dia . Belum cuba belum tahu . Aku ni baru seminggu duduk asrama dah jatuh hati kat asrama tuh :) haha .


          Hari first rasa macam tk bermaya je . Malas-2 je nak pergi daftar . Daftar semua kena buat sendiri . Berdikari lah katekan ! Lepas dah daftar + tengok dorm , keluar kejap pergi makan . Habis makan , mak ngan ayah hantar asrama balik . Then , dieorg pun balik rumah . Eehh , nak bagitau ni , aku tk nangis tau . jangan nak memandai ckp aku ni cengeng ! Masuk asrama balik , tngok dah ada kelompok-2 kecil tngh berborak . aku ketinggalan =,= . Then , dduk kat sapa punya katil entah . dengar je lah dieorg berbual . yang aku dok tersenyum-senyum bila dieorg pandang aku . then , tetibe ada orang panggil aku join dieorg . aku pun pergilah . okay , happening gila group kiteorg . baru sekejap rasa macam dah kawan lama . memang macam famili dah aku tngok . First day memang lah penat . terkocoh-kocoh hidup kau rasa tk tenang tapi hari selepasnya memang best ! Percayalahh ... Tajuk aku kan tulis ' Pinku ' . That's is my nickname kat dalam dorm . hehe . budak dorm aku bagi . entah papeje dieorg letak nama aku pinku . lepas tu ada amir hatta (meta) dieorg ltk pinki sbb perangai die yang macam ke-girlan and sbb die pakai jam yang sejibik macam aku . haha . sengal je .


       Bila dah start aktiviti minggu silaturrahim , mmg best . Best sebab ramai senior yang cantik-2 . Aspura pulak ramai yg hensem-2 . haha . terpaku dibuatnya . Banyak aktiviti yg best . Paling tk buleh lupa masa menari Xi Chua Chua . memang ohsemm tarian tu . sampai aku 2 kali kena tarik naik pentas . semangat sangat nak buat . haha ! then , kiteorg dibahagi mengikut kumpulan . Aku dpt group 5 ! mmg happening group kiteorg dgn khadiran Akram , the Panda . fasi kiteorg pon sporting . thanks to bro hazim and sis rara sbb guide kiteorg sepanjang mnggu silaturrahim ni :) sayang korg XD .


     Pejam celik pejam celik , dah sampai hari Jumaat , semua budak form 4 tk sabar nak balik . aku pun dok terkocoh-kocoh susun baju dlm beg . padahal tk tau ape yg patut aku bawak balik . sumbatkan jelah selagi belum penuh beg tu . Paling tk leh lupa masa pagi khamis . masa tu MT panggil ada rocoll . kiteorg pon semua berlari-lari beratur dpn akak-2 MT ni . padan muka , kena tegur dgn akak MT .sedih hati aku . haha .  tapi dieorg tegur ada betulnya jugakk , kiteorg yang buat masalah . eeh , bukan aku . kawan-2 aku yea . hihi . ramai jugaklah kawan yang aku jumpa . Dorm aku je dah 20 org , kawan kelas dah ada 7 org . sume pompuan . lelaki aku tak tau kenapa dieorg tknak pilih perdagangan . ramai pilih LK . lantaklah sama dieorg . and ni antara kawan-2 aku yang aku ingat nama dieorg .


  Qalis ,, Nikky ,, Athirah ,, Izzati ,, Dayah ,, Wati ,, Pizah ,, Iman ,, Wani ,, Ayu ,, Zaza ,, Wawa ,, Atirah ,, Wani ,, Izz , Hasfa ,, Syakirah ,, Alfina ,, Hilwa ,, Mira ,, Nisa ,, Aqmal ,, Akram ,, Ghazi ,, Aimar ,, Adam ,, Ariff ,, Dayah DLL  ... .


P/S : rindu dgn EMITED , budak 4 sains , batch 97' SMKBJ , Batch 2009 Sk Tebong , Cikgu-2 and ramai            lagi . You all make my day feel happy :) I love you all :*
   



















Sunday, 20 January 2013

Harapan ...

Assalamualaikum , entry yang kedua last haritu aku ada ckp aku nk buat entry untuk kwan-2 aku kan ? Tpi entry lpas tu entry lain . So harini nak tulis entry yg aq ckap haritu . entry untuk kawan-2 aku . Nak mulakan dgn sapa dulu ? lelaki ? or perempuan ? sebab aku tk de kawan pondan dgn mak nyah . so , lady's first right ? sapa yg tk tau hormat perempuan tu bolehlah tekan (X) kat hujung belah atas kanan tu . lega dunia . kita mulakan dgn EMITED dulu .


Norraidah Bt Abdul Rashid (IDAH)
Thanks sbb sudi dduk kat sebelah aku masa form 4sains sekejap ni . Duduk sebelah kau best sbb aku suka buli kau . kau tu dah lah comel macam doremon . setiap hari kena cubit kat aku kan ? sakit ke best ? hehe . kau jugak antara orang yang selalu aku cerita kat mak aku . rahsia kau bnyk yg aku simpan kan ? tu pun kalau aku ingad lagi . nantikan , kalau aku jumpa kawan yg minat k-pop kat sana , aku suruh die add kau kt fb dgn follow twitter kau eh ? hehe :) Kau ni lah peminat tegar k-pop yg pernah aku jumpa . setiap hari mesti je ada pasal k-pop kan ? Tapi mulai esok , aku dah tk dpt dngr kau cite psal k-pop lagi . sedih wei . dah 3 tahun kita kawan , sayang nak tinggalkan kau . surat kau aku simpan , siap aku bawak pergi asrama lagi . melelh baca surat kau weh XD ! *aku kan kuat touching* . Aku akan simpan pen yg kau kasi tu . comel sngat . macam kau . haha XD .

Nur Izzatul Amira Bt Abd Khalib (MIRA)
kau lah org yang paling bnyak aku buli dalam kelas . haha . sorry beb . aku suka buli kau sbb kau ni tk tahan kena buli . sikit-2 merajuk . haha . tu yg best bila buli kau . tapi kau baik . kau selalu belanja aku kan ? means , kau ni tk berkira lah kalau dgn aku . tpi kau ni suka berahsia kan ? sepak laju-2 kang -,- . haha . tk pe tu hak kau nak berahsia-2 ni kan . nanti kau selalulah update status kau pasal aku eh ? sayang kau :*

Nurul Fatihah Bt Jamali (TEAH)
Beb , comel lah cawan yang kau kasi tu . tapi kesian aku wei , nak minum air pon agaknya tk cukup kott . agaknya 20 kali air yg akan aku  minum bila gune cawan kau tu . mmg kecik wei . haha . kau ni mmg kasar tapi bab-2 bercinto , kasi kat kau . ahaha . kira kau ni minah bunga jugaklah . :) Peace . tapi aku takut jugak dgn kau , sbb kau ad taekwando , aku ? aku setakat ada asas taekwando je . tu pon dapat belajar sehari je sbb aku tk mampu nk byr yuran taekwando yg mahal sngt tu . kau mampulah kan ? kesian aku wei :) aku akn ingat suma yang kau selalu buat kt aku mcm pkul aku , kacau aku . haha . jgn lupa aku tau :)

Nur Shahirah Bt Laham (SHIRA)
kawann , kenapa kau nangis wei ? sbb aku nk pindah ke sbb org lain ? *kay aku perasan kejap* . jgn lah sedih , kita still boleh jumpa lagi . kau punya rumah tk sampai 100m pun dari rumah aku . cuma dihalang dgn pokok mangga kau yang membesar macam pokok durian je , haha . wei , nanti kau tngok-2 kan famili aku tau , ada papehal pasal kat sekolah , kau mcj je kt no mak aku . kau simpan lagi kan no mak aku ? mesej je kalau ada hal . kot ade cikgu nak kasi hadiah kat aku ke kan , tolong amikkan eh ? kalau ade lah . haha .nanti mesti aku rindu kau kan ? rindu masa naik van dgn kau . ni aku cakap untuk hari-2 yg mendatang kau naik van tanpa aku . "eeh , kek wei " , "jom , tengok arnab" , "kete sapa ni?' . haha . ingat tau untuk kau sampai abis sekolah nnti . jangan lupa pulak . haha .

Nur Diyana Bt Abdul Halit (DYANA)
ohh , biniku tersayang , kau jaga anak kita baik-2 tau . haha . jgn lupa kasi dia makan yg secukupnya sbb aku tngok dia punya badan kurus kering mcm kau tk kasi mkan sepuluh hari . ahaha . ehh , lupa pulak kau pon pindah jugak kan ? nanti senang-2 kita jumpa eh . mesti aku rindu nak pergi tandas dgn kau . kalau pergi tndas dgn kau mesti lama kan ? sbb kau akan selalu tk puas hati dgn tudung kau yg bagi kau senget tpi bagi aku dah perfect . haha . sayang kau :)

Danial , Jaka , Thina , Bakhtiar , Faezwan , Nadiah , Liyana , Kai En , Mei Yen , Tau Vun , Seha , Eqqin  :)
Kau jaga bdak pompuan kt klas 4sains ni betul-2 . jgan nak buli dieorg pulak . kalau aku dpt report korg buli dia , siap korg . aku kasi makan kaki cap gajah bulat nak ? haha . tk pe aku tau kau baik . lagi-2 thina kan ? haha . belajar elok-2 tau korang . tapi aku harap , korg kasilah budak pompuan 4sains dapat no 1-11 tau . korg dduk kat belakang-2 sikit . hehe :) to nadiah dgn liyana , korg pon sama jugak . sayang korg . belajar betul-2 tau . aku tau susah bagi korg dduk dlm kelas sanis ni , tapi belajar elok-2 tau . kasi potong budak upm perempuan tu . haha . mmng aku tabik korg nnti . kasi gegar stau kelas . to chinese girls , wish that you will always friends with the malay . belajar pandai-2 tau . hehe :) nanti rindu pulak nak dngr tau vun bersoal jawab dgn cikgu .To seha and eqqin , mesti aku kan rindu korg ber-2 sebab sorg suka gelabah , sorg laki suka marah-2 . haha . kegelabahan kau akn aku ingad seha . hehe :) XD . eqqin , walaupon aku asyik cari pasal dgn kau sbenarnya tu sume aku nak uji kau je . nak tngok kau ni sabar ke tk . sorry tau wei . sume tu gurau-2 gurau manje je :)

Conclusionnya , banyak benda sebenarnya aku nak cakap . tapi kalau aku tulis pnjg-2 pon , tk de org nk baca tk de guna jugak kan ? so aku harap lepasni korg akan belajar btul-2 and kasi gegar satu jalor dgn keputusan exam korg tau . gudluck :) Jangan pernah lupa aku tau . do contact me always . don't forget me . and the most important , don't forget me as the students of 4sains smkbj and the members of EMITED :) Love for all of u  from me , :) Intan Zulaiha Binti Zulkifle , Batch 97 :)

Thursday, 17 January 2013

Maafkan Aku Kawan :')

Assalamualaikum :)


Hari ni hari khamis . Esok jumaat . ye aku tau korang mesti tk lupe tarikh punya . sapa yang lupe tu pergi hantuk kpala kat dinding dgn cepad . biar pulih ingatan korg tu . cepaddddd ! Tengok tajuk , sedih kan ? Kay , kawan tk payah lah sedih sangat . aku kan EMITED . kite buddyz , tk kan terpisah kan ? rileks lah . chill okay ? aku nak cari suasana baru . faham aku yea kawan ? sayang kau :*

Banyak kenangan kat smkbj , memang tk leh nak lupe . dari form 1 sampai form 4 . kalau aku lupa tolong ingadkan aku sebab aku ni pelupa skit . sikit je , tk bnyk mana pon . kenangan dgn EMITED , rakan sekelas , rakan sesekolah . btul tk tatabahasa aku ni ? maaf , aku low skit bab tatabahasa ni . sorry-2 . Memang banyak .. nak ingad semua , tiap saat , tiap detik mmg tk lah .

kenangan manis , pahit semua ada . tapi bagi aku kenangan pahit tu lah yg akn menjadi kenangan manis suatu hari nanti . dah tua sok baru lah nak ingad zaman dulu-2 . tk ke sadis bunyi die . rase nak meleleh je air mata kan ? air hingus pun meleleh . eeh , ade ke air hingus ? lantaklah .

tadi satu lagi knangan manis dapat aku simpan . baru tadi . best buat eksperiment dgn korg . walaupon eksperimen group aku tk jadi , tapi memang best . bukan group aku sorg je tk jadi , group budak lelaki pon tk jadi jugak . so , jangan nak gelak dgn 'boo' sangat lah .! haha . main tepung tadi . kesian mira ngan ida . kena tepung kt muka . mira pulak pergi balas kat aku , memang err lah . susah nak ckap . hehe :) Pompuan kena tepung , laki kena cubit . ahha . padan muka . rasakan kesakitan tangan aku mencubit tgn korang . padan muka korg . lain kali jgn kacau aku . tapi paling tk puas hati bile bahktiar sapu kain buruk kat muka aku . memang busuk bau die . tk pe , aku sabar lagi sbb aku dah nak pindah kan ? aku rela dieorg buli aku . erkk , ayat aku mcm mintak penampar kan ? kasi sikit . sikit je . tk yah nak kuat sngad .

so , conclusionnya , bnyk memori kat smkbj . aku akn smpan sampai bila-2 . korg pon jgn lah lupakan aku tau :) ingad aku selalu . contact lah aku selalu . kalau tak de no aku , mintak lah . jgn nak malu dan segan sngt . kalau aku kenal kau , aku bagi . asalkan kau tk jual no aku . memang kena sepak dengan aku . ok bye :) jumpe entry aku hari ahad ni sebelom aku masuk asrama tau . wait and see :D

Sunday, 13 January 2013

Tawaran Diterima :)


Assalamualaikum ,



Alhamdulillah , tengok tajuk entry je pon dah bole agak aku dalam mood gembira kan ? Yes ! Gembira dalam sedih . Gembira sebab tawaran aku diterima tapi yang sedihnya sbb nak tnggalkan kawan-2 yang aku dah kenal , dah rapat selama 3 tahun aku kat smkbj . memang sedih tpi nak buat cam mana , tawaran aku diterima aku kena pergi jugak :) Mesti korang tertanya-2 tawaran apa yang aku dapat kan ? bukan tawaran meminang or tawaran jadi anak angkat raja or jadi bini PM .


                                                      TAPI ..... 




Tawaran aku masuk ke sekolah teknik tuanku jaafar seremban diterima . Memang aku nak sangat sekolah kat situ , tpi syg nak tinggalkan smkbj . Aku dalam dilema , tpi aku tetap kena pergi . Barang-2 banyak yang dah beli . Tinggal baju sikit-2 je lagi . Tu lah , nak hidup berdikari sangat kan , amik kau Intan tawaran kau diterima . Tarikh daftar 21/1/2013 . Tinggal seminggu je lagi aku bole skolah kt smkbj . sedih tk terkata tau tk ! bagilah bulan 2 baru daftar ke , ni lagi seminggu . Ohhmy ! Semoga aku bertahan dduk kat asrama nanti . Tujuan aku ke sekolah minggu dpn untuk menghabiskan sisa sisa baki yang aku ada untuk bermesra-mesraan dgn kawan-2 aku , nak bayar hutang yang tertunggak , melunaskan apa yang patut . Banyak sngt hutang aku ni . HAHA ! Kay , aku tau tu . tk yah ckap . semua org pernah berhutang kan ? tak hutang duit pon kau hutang barang ke , hutang budi ke mesti ada kan ? tk yah nak cakap korg tk pernah berHUTANG . aku sekeh kpale korang kejap lagi sampai tinggal tempurung kau je yang tinggal . terserlah kebijaksanaan aku kan ? grrr' .


Okay lah , entry aku sampai sini je . tunggu last entry aku sebelom aku masuk asrama nanti . entry yg aku buat khas untuk kawan-2 aku yang aku kenal . kalau tk nak tunggu sudah , laki kau dollah , mata kau sepet sebelah . amikk ! TQ :)