Wednesday, 26 December 2012

Sekolah Ingin Bermula :)

Assalamualaikum :)

        Entry kali ni nak cerita pasal sekolah . Tak lama lagi sekolah dah nak bukak kan ? Msti korg tau . Sape yg tk tau pergi hantuk kepala kat dinding dgn cepat , senang hilang semua memori terus . Orang lain dok sibuk pergi sakan , mydin , tesco , jusco semata-mata nak cari baju sekolah yang murah kan ? Tapi aku dok sibuk cari sekolah lagi sbb nak pindah sekolah . kay , memang aku mengada-ngada nak pindah sekolah . Suka hati aku lah kan ? Aku yg nak belajar bukan korang . Sekarang aku dlm usaha nak masuk sekolah teknik dkt seremban . Sekolah ape ? Tk nak bagi tau . Nanti korang semua berlumba-lumba mohon sekolah sana semata-mata nak cari aku . haha . perasan kejap .



         Tujuan aku pindah sekolah semata-mata nak duduk asrama . Tapi tu tujuan ketiga . Tujuan pertama sbb aku nak subjek yang sesuai dengan kepandaian aku . Tujuan kedua sebab aku nak dapat duit belanja lebih . hehe . Sebb aku asyik dok jealous dgn abang aku yang dapat duit lebih hanya sebab dia duduk asrama . duduk jauh dari famili . kau punya pasal lah duduk jauh kan , ape aku kesah ? Tujuan keempat sebab aku nak hidup berdikari . anak yang baikkan aku ? :') Tujuan kelima sbb aku nak pergi outing jaoh-jaoh . hehe . pintar tak aku ? jangan jawab ! Sebenarnya banyak tujuan aku nak sekolah situ . 1001 sebab ada tapi kalau aku taip kat blog ni pon , sampai 10 page pon , takk selesai-2 lagi . So , smpat tujuan kelima jelah aku ceritakan .


     Tapi kan , rasa macam sekejap je aku dah nak naik upper form . ingat lagi dulu masa aku baru nak masuk tahun satu , punya lah liat nak bangun . siap lepas mandi boleh sambung tidur lagi . Lepas tu , masa nak naik form one bukan main excited lagi . semuanya sbb nak pakai baju putih , kain biru . konon dah jadi budak besar pakai baju sekolah menengah . form two tukar baju balik . -,- . Aku terpilih jadi pengawas sekolah . kena beli baju hijau . tu tk pe lagi tapi bile naik form three pulak , kena tukar baju lagi . bukan sbb aku kena turun pangkat jadi pengawas pustakawan or jadi budak biasa balik or kena buang sekoalh . tapi sbb pengawas tukar warna baju . kena pakai baju warna kuning pulak . punyelah geram . tapi ikutkan aje kehendak cikgu tu . Asalkan dapat sijil jadi pengawas . Banyak markah kalau jadi pengawas tu :D


    Sekarang , dah nak naik form four pulak , rasa macam tak layak lagi nak naik form four sebab aku punya tinggi tak sesuai dengan usia aku . ade aku kesah pulak kan ? disini aku nak kasitau , last aku ukur ketinggian aku masa form three pon 146.5 . Ade ke patut ? rasa macam nak nangis je bile tengok ketinggian aku takat tu je . tapi sekarang , aku tak rasakan ketinggian tu penting , yang pnting hati kita sentiasa baik kan ? tapi aku harap ketinggian aku akan bertambah menjadi 150.0 pun cukuplah . yang penting berat aku maintain 50 kg-52 kg . Tak pernah lebih . kalau korang nak kata aku gemuk ke , pendek ke , teruskan sebab tu bukan hal aku . yang penting aku adalah aku . nak aku selitkan lagu aku adalah aku melda ahmad pulak ke ni ? search kat you tube sendiri . aku malas .

   Oklah , tangan pun dah letih nak menaip . mood pun tak ada disebabkan aku gadoh dgn adik aku tadi . Lepas tu tv yang jadi mangsa , rosak terus tv tu . Nasib baik lah aku ni mekanik yang handal *konon* , suis tv tu kena letak kayu baru hidup ! kalau tak , die tak nak hidup . mmg aku yg kena tempik nanti dgn mak bapak aku ni kalau tv ni tk dapat hidup . padahal tv yang dah uzur , dah 4 tahun guna tv ni kot . belilah tv hd ke , 50 inci ke . barulah best ! hehe :) Kbyee (:



   


No comments:

Post a Comment