Thursday, 27 December 2012

Hangout Dan Dikejar Orang Gila

Assalamualaikum , :)


   Semalam , aku ngan idah hangout kat Tampin . Kalau nak tau tampin kat mana , seacrh kat google map ! . Actually , plan nak pergi ber-5 . Then , sorang-sorang tk dpt pergi tinggal kami berdua sahaja . Aku ngan Norraidah . Tk pelah , aku tau korang tak dapat keluar sebab da nak sekolah kan ? Aku paham . Lagipun aku nak pergi sana semata-mata nak beli barang sekolah . Cerita dia bermula macam ni ....


       Pepagi subuh lagi aku dah bangun semata-mata nak bersiap pergi sana . Biasalah , nanti aku bangun lambat gerenti tk cukup masa nak bersiap coz aku kalau pakai tudung memang berjam-jam lamanya . sampaikan korang nak tidur dulu sementara aku pakai tudung pon dah lena dibuai mimpi yang indah . Lepas da siap , dalam pukul 7 cam gitu , ikut mak aku pergi kerja . Mak aku kerja kedai makan je sebagai tukang buat air . Aku pun dduk lah kat kedai tu sementara tunggu pukul 8 nak kerumah ida .

   
        Lepas dah sarapan semua , ida mesej tanya dah siap belum , lepastu tk sampai beberapa minit , aku dah sampai kat depan rumah dia . Tunggu die sarapan kejap , baru kiteorg gerak dekat depan kedai tunggu bas datang . Nak tunggu tu lagi satu hal . Lama sangat nak tunggu sampaikan kalau korg duduk rumah , dah boleh tengok 2,3 program tv dah . Bak kata pepatah mak aku :-

          'bas ni time tunggu lambat dtg , time kita tk tnggu cepat je die dtg'

     
           Bagus kan pepatah mak aku ni ? memang betul dan boleh dipercayai pun .Dah penat tunggu , bas pon sampai . Lepas bayar tambang then naik , jumpa pulak kawan kiteorg . Die nak pergi KL . ade hal katanya . sorang-2 pulak tu dari Jalor pergi KL . Nasib baik kau lelaki , kalau kau perempuan , mesti kau dah kena culik masuk dalam kereta jual kat siam , jadi orang gaji . Naik bas tu , tk tentu arah kau jadinya . Sebab bas tu pakai aircond . aku ni tk sesuai sangat dgn air cond . Silap haribulan , boleh muntah aku duduk dalam air cond . Pening kepala aku duduk dalam bas tu selama 1 jam .

 
       Bile dah sampai Tampin , tempat pertama yang kiteorg pergi/cari ialah tandas . Dah jumpa , masuk kena bayar pulak . Tandas awam kan untuk kegunaan orang awam , perlu ke kita bayar ? -,- . Nak tk nak , kena lah bayar jugak sbb aku kena cari cermin betulkan tudung aku . Biaselah org perempuan , serbi serbi tk kena kalau pakai tudung . Dah siap buang ape yang patut , kiteorg gerak pergi kat kedai cenderahati . Pergi situ pun sebab nak beli hadiah orang . tapi hadiah tu dah jadi hak milik aku . terus aku pakai bile balik rumah . dah lah salah beli , apu pun tk boleh . aku mintak cekak , die bagi ape benda tah . Menyesal beli . rm3.90 pulak tu harga dia . Lepas dah beli apa yang patut , terus pergi shopping pulak .


     Bile dah sampai shopping , naik tangga pergi tingkat atas punyelah penat . Mengah perut jadinya .  Ida ajak naik lift , tpi aku kalau naik lift memang keluar nak termuntah . pening gile . sapelah cipta lift ni , aku rasa nak hempuk je = =' . Dah sampai tingkat yang aku nak , pergi cari barang yang nak dibeli . Benda yg nak beli tu sikit je , pen dengan pensel dengan pencil case . sebab barang sekolah satu pon belum beli lagi . Dah beli sume tu , jalan-2 kat tingkat bawah tengok baju yg cantik-2 . dah penat jenjalan , keluar dari shopping terus carik kedai makan . perut dah lapar .

   
    Pusing kanan , pusing kiri carik kedai makan . Nak makan nasi ayam gemas , tapi kedai tu sunyi je , takde pelanggan , tk jadi nak mkn . Lepastu trus pergi restoran Melati , terus masuk ambil order . Lepas dah sudah  makan dengan bayar , terus cari tempat duduk sebab dah penat berjalan . Dah rehat sekejap , pergi kedai gambar pulak sbb nak cuci gambar . Dah siap cuci gambar , sempat pulak pergi kedai kek , nak beli roti sikit tuk bawak balik . lepastu kite orang plan nak pergi basten *aku tk tau ejaan aku betul ke tk* sbb nak tengok bas kiteorg pukul brape sampai . sebelum pergi tu , singgah jap dekat cool blog sbb ida teringin nak minum air tu kan . aku pun tk tau ape yg sdp dgn cool blog tu .


     Dah sudah beli air , pergilah tengok bas . Bas belum sampai lagi . bile tanya , dieorg kata bas dtg pukul 4 . punyelah lama lagi . lagi 2 jam kena tunggu . Dah tanye tu jln-2 kejap pergi kedai mizi sport nak cari kasut yg abg aku ckap . tapi tk de . terus lintas jalan , pergi kedai baju yang murah . And masa nilah kejadian kiteorg kena kejar dengan orang gila . KIteorg lintas jalan nak masuk butik purple . Sebelum aku masuk , dengar ade orang buat pewittt cam gitu , lepastu aku pandang lah . Bile aku pandang , org tu pandang aku balik , aku buat tk lyn terus masuk kedai tu . Tngh tngok baju , die dtg kedai tu . aku dah gabra . Ape langkah aku lepas tu ? Cehh , ayat macam mintak penampar kan ? ade aku kesah ?


      Bile die dtang , aku ajak ida pergi lorong lain dlm kedai baju tu , orang gile tu ikut jugak . Aku pergi sini , die ikut , aku pergi sana die ikut , aku pergi situ pun dia ikut . Aku dah takut terus aku jalan kedepan , aku nampak die masuk kedai yg aku masuk tu . Lagi aku tkut , tapi entah kenapa , die terus keluar . Aku dah lega sikit . Aku ajak ida blah dari situ ikut jalan belakang . Kiteorg cepat-2 lari dari situ . Tk tentu arah jadinya . Bila dah lari rasa tempat tu selamat , ida telefon ayah die cakap yang kiteorang balik naik bas sampai dpn MRSM Gemencheh , suruh ayah dia amik kat situ . Ayah die pun kata ok .lpas dah ckap tu kiteorg tengok org gila tu datang bulak kat busten yang kiteorg duduk tu . Aku pun ajak ida lari dari situ . Teruus pergi kedai kueh udang , terus beli kueh udang untuk bawak balik . Lepas tu dgn perasaan takut , aku pergi jugak . dah sampai busten , lalu lorong org jual-2 lepastu terus naik bas ke gemas . Dalam bas tu pun aku still takut , takut org gile tu cari kiteorg . Bile bas dah jalan barulah lega ! kiteorg balik dgn selamat nya .


                                                 ******TAMAT******

Tragis tk cerita aku ? Kalau tk , ade aku kesah ? So , sampai sini je entri aku kali ni . Assalamualaikum , dan babaii :) Love u all :D


 
   

Wednesday, 26 December 2012

Sekolah Ingin Bermula :)

Assalamualaikum :)

        Entry kali ni nak cerita pasal sekolah . Tak lama lagi sekolah dah nak bukak kan ? Msti korg tau . Sape yg tk tau pergi hantuk kepala kat dinding dgn cepat , senang hilang semua memori terus . Orang lain dok sibuk pergi sakan , mydin , tesco , jusco semata-mata nak cari baju sekolah yang murah kan ? Tapi aku dok sibuk cari sekolah lagi sbb nak pindah sekolah . kay , memang aku mengada-ngada nak pindah sekolah . Suka hati aku lah kan ? Aku yg nak belajar bukan korang . Sekarang aku dlm usaha nak masuk sekolah teknik dkt seremban . Sekolah ape ? Tk nak bagi tau . Nanti korang semua berlumba-lumba mohon sekolah sana semata-mata nak cari aku . haha . perasan kejap .



         Tujuan aku pindah sekolah semata-mata nak duduk asrama . Tapi tu tujuan ketiga . Tujuan pertama sbb aku nak subjek yang sesuai dengan kepandaian aku . Tujuan kedua sebab aku nak dapat duit belanja lebih . hehe . Sebb aku asyik dok jealous dgn abang aku yang dapat duit lebih hanya sebab dia duduk asrama . duduk jauh dari famili . kau punya pasal lah duduk jauh kan , ape aku kesah ? Tujuan keempat sebab aku nak hidup berdikari . anak yang baikkan aku ? :') Tujuan kelima sbb aku nak pergi outing jaoh-jaoh . hehe . pintar tak aku ? jangan jawab ! Sebenarnya banyak tujuan aku nak sekolah situ . 1001 sebab ada tapi kalau aku taip kat blog ni pon , sampai 10 page pon , takk selesai-2 lagi . So , smpat tujuan kelima jelah aku ceritakan .


     Tapi kan , rasa macam sekejap je aku dah nak naik upper form . ingat lagi dulu masa aku baru nak masuk tahun satu , punya lah liat nak bangun . siap lepas mandi boleh sambung tidur lagi . Lepas tu , masa nak naik form one bukan main excited lagi . semuanya sbb nak pakai baju putih , kain biru . konon dah jadi budak besar pakai baju sekolah menengah . form two tukar baju balik . -,- . Aku terpilih jadi pengawas sekolah . kena beli baju hijau . tu tk pe lagi tapi bile naik form three pulak , kena tukar baju lagi . bukan sbb aku kena turun pangkat jadi pengawas pustakawan or jadi budak biasa balik or kena buang sekoalh . tapi sbb pengawas tukar warna baju . kena pakai baju warna kuning pulak . punyelah geram . tapi ikutkan aje kehendak cikgu tu . Asalkan dapat sijil jadi pengawas . Banyak markah kalau jadi pengawas tu :D


    Sekarang , dah nak naik form four pulak , rasa macam tak layak lagi nak naik form four sebab aku punya tinggi tak sesuai dengan usia aku . ade aku kesah pulak kan ? disini aku nak kasitau , last aku ukur ketinggian aku masa form three pon 146.5 . Ade ke patut ? rasa macam nak nangis je bile tengok ketinggian aku takat tu je . tapi sekarang , aku tak rasakan ketinggian tu penting , yang pnting hati kita sentiasa baik kan ? tapi aku harap ketinggian aku akan bertambah menjadi 150.0 pun cukuplah . yang penting berat aku maintain 50 kg-52 kg . Tak pernah lebih . kalau korang nak kata aku gemuk ke , pendek ke , teruskan sebab tu bukan hal aku . yang penting aku adalah aku . nak aku selitkan lagu aku adalah aku melda ahmad pulak ke ni ? search kat you tube sendiri . aku malas .

   Oklah , tangan pun dah letih nak menaip . mood pun tak ada disebabkan aku gadoh dgn adik aku tadi . Lepas tu tv yang jadi mangsa , rosak terus tv tu . Nasib baik lah aku ni mekanik yang handal *konon* , suis tv tu kena letak kayu baru hidup ! kalau tak , die tak nak hidup . mmg aku yg kena tempik nanti dgn mak bapak aku ni kalau tv ni tk dapat hidup . padahal tv yang dah uzur , dah 4 tahun guna tv ni kot . belilah tv hd ke , 50 inci ke . barulah best ! hehe :) Kbyee (: