Monday, 12 March 2012

S U P E R B H O L I D A Y !

Hey bloggers ,
Sekarang ni kan cuti seminggu , ade pegi mane2 tak ?
HEHE , Intan bru lpas balik dri holiday !
Dekat je , Melaka je kott ^^
Btw , hari ni nak citer psal holiday yang superb best !

Hari Jumaat , brtolak dri rumah pkul 3 and then smpai sane pkul 4:30 ,
lotihh duduk lame2 dlm kete , ape lagi tido je lha !
Bangun2 je dah nak smpai , trus buat muke happy ,
Carik chalet punyelah lame , psing sane , psing sini grr'
Samapai kat sebuah chalet yg trsegam indah iaitu D'Nelayan Chalet ,
perghh , cantikk nyew . Ayah suruh Intan tman mak Intan pgy tnyer
ad bilik kososng tak , and then pergilah .
Nak prgi chalet tu kene turun bukit dulu , tpy mase trun bukit yg x sberapa tinggi tu ,
angin die punye lah nyaman kalaw sape2 dpt rase , terbang tudung korg dengan angin tuu ,
Bila tnyer , akq counter tu ckap tnggal 2 bilik jerk ,
Fuhh , naseb baik ade bilik , stu bilik tok Family , satu lagy Standard ,
harga die ? Bole than mahal lha , tngok bawah nie !

Family   = RM130
Standard = RM 100

Mahalk pnye pasal prgi crik chalet lain ,
Smbil crik tuu , trnampak lak chalet yg bole than cntik lha jugak
then mcm bese , Intan ngan mak pergi tnyer ,
Alhamdulillah , murah je chalet tuu , RM70 semalam jerk ,
Kiteorg pon nginap semalam kat situ ,

pagi esoknya bersamaan hari sbtu ,
kiteowg pergi sarapan kat satu kedai nie , xsedap lha mkanan die , 
Abis mkan , prgi jln2 , ronda2 and then pergi kat ayah yg tngah tngok my sis mndy laut ,
tengok mcm seronok jer , prgilah join!
Mula2 buat Istana Pasir , and then nmpak mcm best mndy laut ,
apalagy , turs masuk laut , giler sejuk + masin !
Mandy punye mandi smbil buat aksi renang bercelaru tetibe my mom suruh naik ,
Intan pon pelik , pastu my mom tnjuk stu binatang tngah jln2 dlm air tu ,
trus Intan lari naik kat pasir tuu , tengok binatnag tuu tngah berenang ,
maybe tuu Obor2 kott , trus xmandy lagy !
Habis mandy laut , trus mandy kat bilik2 siap2 nak check out ,
tpy blum balik lagy !

Ptang tuu , lepas check out , pergi Bndar Hilir plak , cry hotel pun lme jugak ,
tnyer hotel tu , hotel nie , akhirnyew dpat stu hotel orang Islam punye ,
Harga die , RM110 semalam , berbaloi lha jgak sbb bilik die cntik ,

After solat and baring2 kejap , pergi crik mkanan plak ,
al-maklumlah , xmkan tengahari lagy , turun bawah nak crik kedai ,
jumpe sorg m.cik ni die baiik sngat ,
die tnyew nak pgy mane , ckap lah nak mkan kat kdai mamak dpn tuh ,
nasib baik die kate kedai tu mahal , klaw x abis duit my mom sbb my mom support duit mkan !
Pergilah stu kdai blakang hotel nie , cntek kdai die , antik sngat !
Lauk die bnyak giler , xtaw nak pilih mane stu !
And then , hati nie terpilih ayam goreng + sotong goreng tpung ,
boleh  lha than , murah jgak ,
Abis mkan jln2 sekitar Dataran Pahlawan sbb hotel dkat ngan DP
Giler sesak dlm tuh , lpas pnat jlan trus balik hotel !

Ptang tuu ,  Intan ajk mak Intan pegi kat Mahkota Parade sbb nak beli buku
dkt kedai Thai Kuang ,
Jalan2 smbil crik buku , my sis nak kek lha pulak , trpaksa lha pergi kat DP sbb kat situ ade kdai kek ,
Actually kat MP pon ade , tpy mahal ,
My sis punye selera Secret Recipe , haah amik kaw , kek sepotong RM5 ,
Baik aq mkn roti cnai + teh pon xsmpi RM5 , tpy sbb die dah melalak , my mom blilah jgak ,

Malam tuu , jln2 kat Pahlawan Walk pulak , smbil jln2 tu nampak stu kedai jual bju kemeja
cntik , polka dots ngan gamba kulit rhimau , gileer cntiik sngat !
Nak suruh my mom beli , tpy my sis nak blik cpad sbb die dah skit prut nak pergi bank ,
trpaksa lha balik ! Dlm prjalanan kaki blik hotel tuu , Intan ngis sbb xdpt bju tu !
Bju tuu cntil sngatt !
Mlam tuu merajok smpi tido bawah , yg lain best jer tido atas ,
xpe mrajuk ounye pasal duduk lha kat bwah ! 
Smpai pgy tido kat bawah tuh , air-cond die sjuk gile , dah lha tido kat lntai beralaskan toto nipis jer ,
bersabar je lha ,

Pagi tuu , bile bngun trus pergi srapan kat kdai mamak , order n.lemak ,
n.lemak die xsdap tpy lpr punye pasal , mkan lha jugak !
Dgn ikan bilis yg keras tuu , bile mkan pop , tercucuk kat gigi , skit gileerr ,
Grr' mamak nie nak goreng i.blis pon crilah yg kecik ni besaq gedabak !
Sakit die , hnya Allah sje yg taw , bngkak trus !
Lpas breakfast , trus naik hotel kemas brg nak check out ,
Pergi jer dry hotel tuu , pergi prking kat Pahlawan Walk ,
nak jln2 kat Banda Hilir , Intan ajak my mom pergi crik bju semlam tpy malang , kdai tu blom bkak lagy ,
dgn hati yg kecewa , pergilha jln2 dgn muke yg masam mencuka , muke seposen !
bile pnat jln , my dad ajk minum cendol , ikutkan je lha ,
Yg best nyew mase mkan cendol tuu , nmpak AMITA MASTERCHEF MALAYSIA ,
gilerr , die tgur Intan , die tnyer apa-khabar , Intan jawab lha baikk ,
My dad sibuk suruh amik gamba dgn die ,  then pergi kat die mntk amik gmbar , dpt lha jugak amik gmba dgn Amita sbagai kenag-kenangan kt Melaka ,
Lpas tuu smbung jln2 lagy smpi tersesat kat hotel Casa Del Rio ,
hotel tuu untuk org yg kaye2 jer ,
Smpat lha amiik gmbar sikit kat hotel tuu !
Lpas tuu turs pergi mkn kat dpn Pahlawan Walk , ile prut sudah kenyang apalagy balik lha ,
tpy sbelum balik tuu , pergi kedai yg jual baju tuu sbb nak tngok dah bukaq ke blom ,
Alhamdulillah , akhirnyew bukak jgak and d[t beli 2 bju kemeja yg diimpikan tuuu !
Dpat je bju tuu trus happy x terkata , dlm prjalanan blik , d'sebabkan trlalu happy ,
trtidur dlm kete , bngun jer dah smpi kat Mydin , rupenyew nak benti kat situ nak bli brang ,
lpas beli trus balik rumah !

Enjoy giler cuti kat Melaka tuu , mmang xdapt d'lupakan lha ,
Hrap2 dpt prgi lagy kat sane :)
Rndu lha kat sana , that's all for now , enjoy the picture that i take at there ! :D
Assalamualaikum !



My sis pergi mandy laut di petang hari ,


Peace yow from my lovely mom , iloveyoumom :*


Mom , sis and big bro , sweet family !


Dkat hotel kat Pengkalan Balak , sopan x ? HEHE -,-

 Pabila bosan melanda !


LALALALA~ Nothing to say :P



My lovely family loveyou muahhh !



One more , One , Two , Three CliCK !



With Amita Tan , Masterchef Malaysia at Banda Hilir ...


Bro and sis at Hotel Casa Del Rio ..



Hotel Mewah , xmmpu tidur kat sini , lalu pon jdylha !



Lastly , dpat beli gelang nie
#Intanthat'smyname#

No comments:

Post a Comment